TEJO Oudenaarde van start!

Sinds maandag 10 mei kunnen jongeren nu ook terecht bij TEJO Oudenaarde, zo staat de teller op 18 TEJO huizen in Vlaanderen. In het stadscentrum, Achterburg 3, hebben de vrijwilligers hun intrek mogen nemen in het Oudenaardse begijnhof. Op maandag en woensdag kunnen jongeren hier terecht met hun verhaal in alle rust en vertrouwen.

Getuigenis van André, onthaalmedewerker in TEJO Oudenaarde:

TEJO Oudenaarde is gestart met een lading enthousiasme. Heel laagdrempelige contacten met de medewerkers en de organisatie. Er is een soort authentieke wil om iets te betekenen voor de jongeren. Blij er mee deel van uit te maken!

Ann Gevaert, coördinator TEJO Oudenaarde, blikt kort terug op de afgelopen weken:

Met trots kunnen wij meedelen dat TEJO Oudenaarde op 10 mei de deuren geopend heeft. Er zijn 5 enthousiaste onthaalmedewerkers en 8 bezielde therapeuten (Johan van TEJO Gent is bereid om ons met zijn jarenlange ervaring ook bij te staan, waarvoor dank). In de laatste weken voor de opstart hebben we een aantal wandelingen georganiseerd zodat de vrijwilligers elkaar konden leren kennen. Een drankje nadien in het idyllische Begijnhof maakte de kennismaking nog gezelliger.

Matthias van TEJO Oudenaarde en Gino van TEJO Vlaanderen hielpen ons om de IT tools te leren gebruiken en in een “avant-première” met alle vrijwilligers werd alles heel concreet gemaakt.

Hannelore Volckaert ondersteunt de therapeuten met supervisie en goede raad. TEJO Vlaanderen heeft ons tijdens het hele voorbereidingstraject heel toegewijd ondersteund. Het is handig gebleken om met een trio (Gino, Pieter van de Lions Club, Ann als coördinator) wekelijks de to do’s en de stand van zaken te bespreken. Zo voelden we ons gesterkt en klaar om effectief te starten.

Dankzij de steun van de Lions Club Oudenaarde en Vlaamse Ardennen is het huisje heel leuk ingericht en ontbreekt het ons aan niets. Bovendien zijn er heel wat extra TEJO strips in deze omgeving verspreid, zodat elke leerling van onze doelgroep een gratis strip aangeboden krijgt en al een beetje op weg (naar ons) gezet wordt.

Het voelt fijn aan om door zoveel mooie mensen ondersteund te worden. Dit helpt ons om ons steentje bij te dragen aan de missie van TEJO om de jongeren te ondersteunen op hun weg naar volwassenheid. De therapeuten hebben hun eerste jongeren in begeleiding en daar zien we veel enthousiasme en dankbare jongeren.

We werken nu hard verder. Komende stappen zijn o.a. de verdere bekendmaking in de scholen, het kennismaken met andere actoren in de streek, organiseren van vorming/intervisie/supervisie, de praktische werking verder uitbouwen, de overkoepelende TEJO werking en andere vrijwilligers leren kennen, …