TEJO-huis in Knokke-Heist is officieel geopend

Op zaterdag 22 januari 2022 is het TEJO-huis in Knokke-Heist officieel geopend. Dit in het bijzijn van burgemeester Piet De Groote, schepen van Welzijn Kathleen van der Hooft en schepen van Jeugd Astrid Mestdach. TEJO Knokke-Heist is het 19e TEJO-huis in Vlaanderen en het 6e in West-Vlaanderen, na Brugge, Oostende, Kortrijk, Roeselare en Ieper.

In het TEJO-huis in De Vrièrestraat 22 kunnen jongeren tussen 10 en 20 jaar nu in alle rust en vertrouwen terecht met hun verhaal. Elke maandag en donderdag staan er tussen 17.30 en 19.30 uur therapeuten klaar om jongeren te helpen met hun problemen.

TEJO-huisjes met contactgegevens

TEJO Knokke-Heist maakt zijn werking bekend door op openbare plaatsen en in scholen TEJO-huisjes te plaatsen. Deze huisjes zijn ontworpen als strandcabines door Jakob Jan Vanmechelen en dienen als informatiehouder voor flyers en visitekaartjes. Jongeren vinden hierin de contactgegevens van TEJO Knokke-Heist terug.

Tijdens de opening kregen de burgemeester en de aanwezige schepenen een TEJO-huisje om te plaatsen op een openbare plek. Het TEJO-huisje van schepen Kathleen van der Hooft komt te staan in het Sociaal Huis en die van burgemeester Piet De Groote in het stadhuis. Schepen Astrid Mestdach kreeg er twee mee, eentje voor op de dienst jeugd en eentje voor in Jeugdclub Tverzet.