Pieter en Ann werken aan TEJO Oudenaarde: “We zoeken therapeuten en onthaalmedewerkers om onze werking op te starten”

In Oudenaarde werken Pieter Dewaele en Ann Gevaert samen met andere vrijwilligers aan een nieuw TEJO-huis. Het is een plek waar jongeren tussen 10 en 20 jaar gratis en anoniem terechtkunnen voor laagdrempelige therapeutische hulpverlening. De dienstverlening gebeurt er door vrijwillige professionele therapeuten en onthaalmedewerkers. Om het project op te starten zoekt de werking naar extra vrijwilligers die zich wekelijks of tweewekelijks enkele uren engageren in het TEJO-huis om jongeren te ondersteunen.

Pieter Dewaele is voorzitter van de sociale commissie van de Lions Club Oudenaarde Vlaamse Ardennen die het TEJO-huis financieel ondersteunt. “De werking bestaat momenteel uit een klein team van bezielers en believers en krijgt onderdak in het Begijnhof van Oudenaarde. Voor de verdere uitbouw zoeken we nog extra vrijwilligers met een hart voor jongeren”, zegt de ondernemer.

“Samen met alle vrijwilligers willen we een plek aanbieden waar jongeren uit de regio Ronse – Oudenaarde – Vlaamse Ardennen in alle rust en vertrouwen terechtkunnen met hun verhaal”, vult Ann Gevaert aan die TEJO Oudenaarde als coördinator mee helpt opstarten. “Als vrijwilliger kom je terecht in een gemotiveerd dynamisch team, krijg je gratis inhoudelijke opleidingen en de nodige ondersteuning.”

Heb je ervaring als therapeut of je opleiding psychotherapie (bijna) afgerond en wil je jongeren kortdurend therapie verlenen? Of wil je als onthaalmedewerker jongeren warm ontvangen in het TEJO-huis?

Neem dan contact op met Ann Gevaert van TEJO Oudenaarde via info.oudenaarde@tejo.be. Op de website van TEJO kan je bij ‘word vrijwilliger‘ een profielomschrijving vinden van wat TEJO van jou verwacht als therapeut of onthaalmedewerker.