Olympisch atlete Hanne Maudens daagt Kortrijks schepen Axel Ronse uit om vijf uur aan een stuk te lopen voor TEJO Kortrijk

Nu zondag vindt de eerste Heldenloop plaats op de Finse looppiste aan sportcampus Lange Munte in Kortrijk, een initiatief van olympisch atlete Hanne Maudens. Ze daagt er de Kortrijkse schepen van Cultuur Axel Ronse uit om vijf uur aan een stuk te lopen voor TEJO Kortrijk.

Hanne kwam er eerder openlijk voor uit dat ze met mentale problemen kampte. Nu wil ze lotgenoten steunen met de Heldenloop. “Meer dan ooit legt corona de nood aan extra steun voor mentale kwetsbaarheid bij jongeren bloot. Er zijn zoveel goeie initiatieven en verborgen ‘helden’ die zich inzetten voor jongeren met mentale problemen. Maar er zijn nog te veel jongeren die de stap naar hulp niet zetten.”

Vlaams parlementair en Kortrijks schepen Axel Ronse neemt haar uitdaging graag aan. “Ik ben zeker dat ze jongeren hiermee inspireert. Vijf uur aan een stuk lopen stelt niets voor in vergelijking met de heldenmoed die Hanne en zoveel jongeren met haar aan de dag leggen.”

De Heldenloop vindt op zondag 19 december van 14 tot 19 uur plaats aan de Bad Godesberglaan in Kortrijk. Ook recreatieve lopers mogen mee aansluiten. Als special guest komt actrice en schrijfster Leen Dendievel de deelnemers een hart onder de riem steken.

Zin om Hanne, Axel en TEJO Kortrijk te steunen? Doe een vrijblijvende bijdrage op het rekeningnummer BE60 7330 6221 0170, met als mededeling: Heldenloop.

FOTO: Hanne Maudens / Axel Ronse