Nu ook TEJO in Hasselt!

Het kostte ons (figuurlijk dan) bloed, zweet en tranen, maar deze week was het eindelijk zover. We openden onze deuren voor de Hasseltse jeugd en werden zo in één klap het eerste Limburgse TEJO-huis. Kijk je even mee hoe onze start verliep?

‘Historisch moment’

Dat zijn de woorden van onze algemene coördinator Jan Schevernels die al vanaf 18 oktober 2018 bezig was met de opstart van ons TEJO-huis. Hij deed dit destijds met Mieke Wouters, een van de oorspronkelijke initiatiefnemers. Vanwege persoonlijke redenen kon ze even niet betrokken zijn bij het proces, maar nu is ze één van de 12 therapeuten die jongeren een warm welkom geeft.

En dat ‘warm welkom’ mag je letterlijk nemen, want samen met Jan bemande ze de onthaal op onze officiële openingsdag. Het was magisch om te zien en hun inzet verdiende ontegensprekelijk een bloemetje.

‘De officiële opening komt later’

Nu ons huis er pico bello uitziet, met dank aan onder andere Marcel Eerdekens, loopt onze voorzitter Gerard Aerts er met nóg meer plezier rond. Hij heeft de camera in de aanslag, om onze start zo goed mogelijk te herdenken.
Een menselijk wonder is geschied en er staat ons samen nog heel wat te doen. De officiële opening komt later en daar hoort nog térecht een feestje bij. Dat betekent niet dat de start die we namen niet een belangrijk belevingsmoment was of dat het niet gevierd mocht worden.’ En daarom deze prachtfoto’s.

‘Team van 12 therapeuten + Katelijne van Lommel’

Ook wisten we ondertussen een supervisor voor onze therapeuten te vinden: Katelijne van Lommel. Zij staat onze groep van therapeuten bij en adviseert hen meerdere keren per jaar. Natuurlijk staan onze welzijnsprofessionals er niet alleen voor – toppers Jo Voets en Tom Vandries staan voor hen klaar. Deze eerste is orthopedagoog en heeft een CV om u tegen te zeggen en Tom geeft les en doet onderzoek aan UCLL.

‘Kortom: ons huis is er klaar voor’

En nu zijn de Hasseltse jongeren welkom in ons TEJO-huis op de Oude Luikerbaan 10. Ze kunnen bij ons terecht op dinsdagen van 16u – 20u, woensdagen van 12.30u – 16.30u en op donderdagen van 16u – 18u.
Wel vragen we dat ze op voorhand een afspraak maken via info.hasselt@tejo.be of 0456 41 45 87. Eens de coronamaatregelen versoepelen en onze werking helemaal op punt staat, zijn spontane bezoekjes welkom.