Leerlingen van RHIZO willen in peloton
de Mont Ventoux beklimmen
om TEJO Kortrijk te steunen

85 leerlingen en leerkrachten van RHIZO willen van woensdag 18 tot zondag 22 mei de Mont Ventoux beklimmen ten voordele van TEJO Kortrijk. De scholengroep uit Kortrijk wil hiermee inzetten op het welbevinden van jongeren.

“Samen bewegen geeft onze mentale gezondheid een boost”, zeggen de sportleerkrachten van RHIZO Lifestyle- en Sportschool die dit initiatief hebben opgezet tijdens de naweeën van de eerste coronagolf.

“De lockdown was een eenzame en mentaal zware periode voor jongeren. Leerlingen mochten maar slechts deeltijds naar school, voelden zich eenzaam omdat het sociale leven stillag en hadden weinig regelmaat in hun leven. Buiten sporten was toen de enige mogelijkheid om op een gezonde manier enige mentale verlichting te brengen in hun leven”, klinkt het.

“Met het ingezamelde geld houden we de reis betaalbaar én steunen we ook vzw TEJO Kortrijk.”

— Sportleerkrachten van RHIZO Lifestyle- en Sportschool

Bedrijven konden de tocht sponsoren in ruil voor hun logo op het officiële fietstruitje maar ook het grote publiek kan het project een financieel duwtje in de rug geven. “Met het ingezamelde geld houden we de reis betaalbaar én steunen we ook vzw TEJO Kortrijk.”

Het RHIZO-peloton bestaat uit leerlingen, personeelsleden en 3 personen in het inclusieproject van de scholengroep. Voormalig triatleet Frederik Van Lierde en profwielrenner Harm Vanhoucke zijn peters van de actie.

FOTO: RHIZO