Belevingsexpo ‘We(l) zijn jong!’ gaat van start in Leuven

Op zaterdag 5 februari gaat de belevingsexpo ‘We(l) zijn jong!’ van start in de kapel van de Romaanse Poort in Leuven. De expo, die eerder al te zien was in Antwerpen, brengt het thema mentaal welzijn op een positieve manier onder de aandacht.

“Met de expo bouwen we samen met de stad Leuven, jongerenlabel MIJNLEUVEN, de scholen en welzijns- en jeugdorganisaties aan meer veerkracht voor alle jongeren”, zegt Luc Deneffe, voorzitter van TEJO Leuven.

‘Voel je goed!? Doeikertoe? JA!’

Met de boodschap ‘Voel je goed!? Doeikertoe? JA!’ trekt TEJO enthousiast naar alle jongeren in Vlaanderen. De expo focust op drie belangrijke thema’s: het persoonlijk welzijn van jongeren, hun rechtspositie en waar ze terecht kunnen voor hulpverlening. “Je beleeft de expo op een creatieve en actieve manier. Er is een mix van video, tekst, muziek, poëzie en doe-activiteiten.”

De belevingsexpo kan je alleen of in groep bezoeken tot en met vrijdag 1 april in de kapel van de Romaanse Poort in de Brusselsestraat in Leuven. De toegang is gratis maar vooraf reserveren is verplicht en kan via welzijnjong.be.